Oljesøl, eller?

Nesøya. (Canon 5DII - 24mm - 1/25s - f16 - ISO800).

Innimellom er det artig å leke seg med farger. Rett fram ser du Nesøya, men foran i bildet kan det se ut som Skipper Sødergren har gått ned med mann og mus. Heldigvis er det ikke et lokalt oljeutslipp, men himmelen som speiler seg i et usedvanlig rolig "hav". Årets stilleste dag, må det ha vært.

Bildet har gått noen runder i Photoshop før det kom ut slik som dette. Utgangspunktet var veldig grått, så målet var i dette tilfellet å finne ut hvor mye farger man kan finne i et forholdsvis "grått" motiv. Ikke så rent lite, faktisk.  Det hang igjen litt lys fra sola, og i kombinasjon med en blåtime i startfasen, ble resultatet slik som dette. Ikke et bilde for turistbrosjyrene eller prospektkortene, men helt passende for fotobloggen min!

Tips for bildebehandlingen: Øk kontrasten mye, og fargene blir automatisk sterkere. Hvis dette ikke er nok, gå inn i fargemenyen i bildebehandlingsprogrammet ditt og øk fargemetningen ("color saturation" - hvis du må bruke engelsk) så mye du ønsker. Bildet er også litt beskåret i toppen og på høyre side.

Originalbildet ser du nedenfor:
Nesøya - original (standard konvertering fra RAW til jpg).