Slideshow: Noen fyller badekaret

Her kommer nok et eksempel på slideshow hvor jeg har brukt Picasa Nettalbum. Nærmere beskrivelse hvordan du gjør dette finner du i et tidligere "nummer" av bloggen. Forskjellen er her et at bildesekvensen skal vise overgangen fra lys dag til kveld, og bruker altså det samme motivet. Bildene viser en periode på ca 2 timer en kveld sent i august. man får jo også ganske godt demonstrert den såkalte blåtimen, som her viser seg kanskje være litt lenger enn bare én time. I alle fall kan vi si at den siste timen er veldig blå.

Kameraet står på intervallopptak (og på stativ, naturligvis), og det tar bilder hvert 10. minutt. Identisk eksponering og automatisk hvitbalanse. Unntaket er det siste bildet, som er tydelig mørkere enn de andre bildene. Kameraet har gjort alt det har kunnet for å få nok lys, derfor ser de 3-4 siste bildene lysere ut enn det i virkeligheten var. Men i det nest siste bildet har kameraet nådd grensen. Mer enn 30 sekunders eksponering får du ikke uten å endre innstillingene. Så i det siste bildet blir det for lite lys, rett og slett.

Intervallopptak er ikke standardutstyr på noen systemkameraer (tror jeg). Du kan derimot finne det på noen kompakte. Du kan kjøpe til ekstra utstyr til kameraet ditt. Sjekk nettbutikker hva som finnes. Husk at det ikke bare finnes originalutstyr. Billige utstyr finnes som oftest. Men dette er ikke akkurat romfartsteknologi, så du kan nok regne med at også billigere utstyr kan gjøre jobben.

Her er et eksempel på en link til utstyr til Canon-kameraer. Pass på så du får en som passer. Ikke alle har muligheter for intervallopptak!
http://shopping.kelkoo.no/ssc-125001-canon-fjernutl%C3%B8ser.html